| جمعه، 07 اردیبهشت 1403
نگاه ایران/مهدیه عطایی:اسلو فود (Slow food) نوعی نگرش متفاوت به دنیای آشپزی است که توسعه پخت آرام را در مقابل فست فود ترویج می دهد. این جنبش که از 2004 فعالیت خود را آغاز کرده است  توجه به ارزش های غذایی و توسعه غذاهای محلی و سنتی مطابق با ذائقه مردم هر منطقه را از تئوری های مهم خود قلمداد می کند. دکتر میکل فیلیپ فونت و اندره پیرونی از دانشگاه تورین ایتالیا، به رشت آمده اند تا تحقیقات میدانی خود را تکمیل کنند. آن ها که از دنبال کنندگان جنبش اسلو فود هستند در تلاش برای شناسایی تاریخ غذا و همچنین عقد تفاهم نامه با دانشگاه ها و مراکز آموزشی فعال در این امر در کشورهای مختلف هستند. توجه این جنبش به پایداری کشاورزی در حوزه های محیط زیست، جامعه و اقتصاد باعث شده است که این اساتید با 30 دانشگاه در دنیا همکاری داشته باشند. آن ها در دپارتمان غذای خود در گام اول غذا را به عنوان یک علم صرف نمی شناسند بلکه به بررسی آن از منظر فلسفه، مسائل اجتماعی و مسائل روانشناسی پرداخته سپس به دانشجویان خود ارتباط بین عمل و تئوری را آموزش می دهند. هدف این دپارتمان حل کردن مشکل تولید و پخش در زنجیره غذایی است. آن ها بر این باورند که سیستم غذا نیازمند یک تغییر اساسی است. سیستمی که کشاورز در مرکز زنجیره غذایی باشد. این افراد با توجه به حضور در شهر رشت از اهمیت حفظ فرهنگ غذایی و تنوع زیستی برای توسعه صنعت گردشگری می گویند. به نظر آن ها کشورهای آسیایی، بخصوص خاورمیانه شرایط یونیکی برای غذاهای سنتی و کشاورزی دارد و ایران، هند، چین و ترکیه را دارای شرایط ایده آل می دانند. دوم مردادماه، همایش اسلو فود در سالن بانک صادرات رشت (میدان فرهنگ) از ساعت 9 تا13 عصر برگزار می شود. در این همایش که اسپانسرینگ آن بر عهده «مجتمع فنی تهران» است، نمایندگان فائو و یونسکو، مسئولین کشوری و استانی، دانشگاهیان، دانشجویان، اصناف، مدیران رستوران ها و فروشگاه های مواد غذایی، مدیران دستگاه های دولتی، مدیران جهاد کشاورزی، مدیران سازمان غذا و دارو و اعضای جامعه مهندسی حضور خواهند داشت. این سمپزسیون که برای پیشبرد اهداف جامع تأمین سلامت انسان تهیه شده است برای اولین بار در کشور به میزبانی شهر رشت برگزار می شود. مجتمع فنی تهران که رسالت  بالا بردن سطح آگاهی جامعه را از اهداف خود می داند درحرکت های علمی این چنینی مشارکت می کند. مهدی پرورش مدیر روابط عمومی مجتمع فنی تهران به نگاه ایران می گوید: مجتمع فنی تهران پیش ازاین با دانشگاه هایی از کشورهای انگلیس، ایتالیا و کانادا برای ارتباطات بیشتر تفاهم نامه هایی امضا کرده است. او ادامه می دهد تعامل و ارتباط با کشورهای روز دنیا که به علوم و فنون روز تسلط دارند موجب به روز شدن جامعه ما شده و نیروی جوان را به خودکفایی می رساند. او همچنین معتقد است فعالیت های این چنینی که بیانگر قابلیت ها و پتانسیل های کشور است می تواند در راستای صادرات ظرفیت های ناشناخته تلاش کرده که خود منجر به پویایی می شود که این در راستای بالا بردن اشتغال مثمر ثمر خواهد بود. پرورش هدف راهبردی همایش فردا را نمایش توانمندی ها در فستیوال های جهانی می داند. مجتمع فنی تهران با 70 شعبه فعال در کشور، به مدت 37 سال است با ظرفیت 10 هزار نفر در جهت آموزش های تخصصی در رشته های مختلف گام برمی دارد مدیرعامل این مجتمع در رشت در این نشست و با توجه به حضور اساتید  دانشگاه تورین ایتالیا در این طرح آمادگی خود را برای همکاری های بیشتر در زمینه توسعه مهارت و آموزش های علمی در حوزه غذا بر مبنای سه اصل تمیز بودن، خوشمزه بودن و قابل دسترس بودن است اعلام کرد.  

به اشتراک بگذارید:

نگاه شما:

security code