| جمعه، 07 اردیبهشت 1403
طی مراسمی با حضور معاون وزیر کشاورزی؛
       کد خبر: 91281

نگاه ایران: طی مراسمی، مرکز تحقیقات چای در شهرستان لاهیجان به پژوهشکده چای کشور ارتقاء یافت. (گزارش تصویری)

رئیس پژوهشکده چای کشور عصر چهارشنبه در این مراسم اظهار داشت: با این اقدام چندین طرح از جمله احیای کارخانه چایسازی کاشف السلطنه، بار دیگر در دستور کار قرار می گیرد و آزمایشگاه جامع برای چای تاسیس می شود تا محصول چای مناسبت به مردم معرفی شود.

رضا آزادی افزود: حوزه کاری این پژوهشکده باغ های چای از رضوانشهر در غرب گیلان تا باغ های نشتارود در غرب مازندران است و این پژوهشکده در هفت ایستگاه به مساحت 123 هکتار، فعالیت های علمی و پژوهشی خود را انجام می دهد.

وی خاطرنشان کرد: تولید چای ارگانیک یکی از دستاوردهای این پژوهشکده است که گامی رو به جلو برای امنیت غذایی محسوب می شود و مجوز صادرات آن به اتحادیه اروپا نیز اخذ شده و تفاهمنامه ای با بخش خصوصی در زمینه تجاری سازی آن منعقد شده است.

آزادی تدوین برنامه های جامع و راهبردی با همکاری سازمان چای و صندوق توسعه حمایت از صنعت چای کشور نظیر تعیین پهنه بندی خاک مناطق چایکاری، آموزش، ترویج و توسعه کارگاه های ترویجی را از برنامه های در دست اقدام این پژوهشکده ذکر کرد.

وی با اشاره به سابقه تحقیقات چای گفت: در سال 1338 اداره فنی چای تشکیل و در سال 1363 این اداره به پژوهشکده تبدیل شد و در سال 74 به اداره خدمات پژوهشی تغییر یافت و 10سال بعد به عنوان مرکز تحقیقات چای کشور فعالیت های خود را آغاز کرد.

به گفته آزادی، تاکنون 190 مقاله علمی و پژوهشی در مجلات داخلی و بین المللی، بیش از 200مقاله پوستر در کنگره های داخلی و خارجی و افزون بر 130مقاله پژوهشی در قالب سخنرانی توسط محققان این مرکز تحقیقاتی در کنگره های داخلی و خارجی ارائه شده است.

اسکندر زند معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزری وزارت جهاد کشاورزی نیز در این مراسم گفت: تحقیقات کشاورزی حدود 100سال است که در کنار مجموعه های کشاورزی وجود دارد و در برخی از این موارد مانند تحقیقات شیلاتی و تولید واکسن و سرم در کشور ، گیاه پزشکی و تحقیقات زراعی پیشرفت های خوبی داشته ایم ولی در برخی از موضوعات مانند دانه های روغنی و تحقیقات باغبانی ، پسته، تحقیقات چای و امور به نژادی، این تحقیقات هنوز در کشور نوپاست و توسط دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و متخصصان کمتر به آنها پرداخته شده است.

وی افزود: معاونت باغبانی و ارتقای پژوهشکده چای با حمایت وزیر در کشور ایجاد شد که با این اقدام امور تحقیقات باغبانی توانست متولی پیدا کند و تحقیقات چای نیز نیروی انسانی و امکانات خود را تقویت کند.

زند یادآور شد: پژوهشکده چای باید تلاش کند به استانداردهای لازم تحقیقاتی دست یابد؛ البته وزارت جهاد کشاورزی سرمایه گذاری های خوبی در بخش تحقیقات و جذب نیروی انسانی این مراکز انجام داده تا از نظر علمی به سطح معقولی برسد و خروجی علمی داشته باشد.

آزمایشگاه خاک و آب ، آزمایشگاه گیاه پزشکی ، آزمایشگاه آبیاری، آزمایشگاه کشت بافت ، آزمایشگاه ژنتیک و به نژادی ، آزمایشگاه شیمی ، آزمایشگاه چشش (ارزیابی حسی ) و آزمایشگاه چای سازی میناتوری از جمله امکانات پژوهشکده چای کشور شمار می روند و این پژوهشکده دارای چند ایستگاه تحقیقاتی در ازبرم سیاهکل ، شهدای سکام رضوانشهر ، نشتارود تنکابن، رامسر ، خالسر لنگرود و ایستگاه تحقیقاتی فجر در لاهیجان را به عنوان زیر مجموعه دارد .

دو کارخانه چایسازی برای انجام فعالیت تحقیقاتی و علمی زیر نظر این پژوهشکده فعالیت می کنند.

به اشتراک بگذارید:

نگاه شما:

security code