| جمعه، 07 اردیبهشت 1403
نگاه ایران/ گروه اقتصادی : معاون بازاریابی و تنظیم بازار سازمان چای کشور گفت: برای افزایش درآمد و افزایش انگیزه چایکاران برنامه ریزی داریم. گودرز خردادپور در جلسه سلسه نشست های مطالبه گری تخصصی دانشجویی که با محوریت مساله چای در اقتصاد کشاورزی گیلان در سالن جلسات سازمان بسیج دانشجویی گیلان برگزار شد،گفت: چای از کالای اساسی کشور است،چون در تمام کشور استفاده می شود. وی افزود: چای می تواند مکمل غذایی به خصوص در صبحانه باشد از دمنوشهای ارجح محسوب می شود. خردادپور با بیان اینکه برای تولید چای خشک پروسه های متفاوتی طی می شود، تصریح کرد:در حال حاضر 110هزارتن چای خشک در کشور مصرف می شود،که 25هزارتن آن در داخل کشور تولید داریم . وی خاطر نشان کرد: 12هزارتن چای ایرانی صادر می شود و 55هزارتن نیز واردات داریم. معاون بازاریابی و تنظیم بازار سازمان چای کشور با بیان اینکه با تولید چای در داخل کشور 400میلیون دلار صرفه جویی می شود،گفت: 93درصد چای کشور در گیلان تولید می شود. وی با بیان اینکه در بحث چای بحث بوم گردی و گردشگری در استان بسیار مطرح است، خاطرنشان کرد: برای افزایش درآمد و افزایش انگیزه چایکاران برنامه ریزی داریم. خردادپور ادامه داد: شرایط جدید برای چایکاران ایجاد شده است و با توجه به افزایش قیمت خرید تضمینی برگ سبزچای در سالهای اخیر و تسهیلات 4هزار کتار زا باغات رها شده چای آباد شده است. وی افزود: توانستیم در بخش صنعت چای مشوق هایی برای کارخانجات ایجاد کردیم و با اقدامات مختلفی که ایجاد شد،کارخانجات چای در جهت کیفیت چای خشک رو به جلو حرکت می کنند. او با بیان اینکه صندوق تخصصی چای بازوی اجرایی سازمان است، اضافه کرد: با وجود این صندوق توانستیم به کشاورزان و صاحبان کارخانجات تسهیلات دهیم و انگیزه چایکاران و صاحبان کارخانجات چای  افزایش یافته است. خردادپور گفت:18 میلیارد تومان تسهیلات به صاحبان کارخانجات چای داده شده است که این امر منجر به به روز شدن و بهداشتی تر شدن کارخانجات چای شده است. وی با اشاره به اینکه انحلال سازمان چای از سال 69 رقم خورد و این انحلال به این محصول آسیب زد. افزود:خوشبختانه استقرار دوباره سازمان چای برخی عقب ماندگی ها را جبران کرد. او با بیان اینکه با حمایت دولت از سال 92 تاکنون هیچ چای خشکی در انبار نمانده است، تصریح کرد: افزایش درآمد و افزایش انگیزه برای چای کیفی تر برنامه ریزی داریم. وی در مورد قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای گفت: از سال 93 تا 96 شاهد افزایش صددرصدی برگ سبزچای بودیم و اعتقاد داریم امسال هم قیمت برگ سبز چای باید افزایش می یافت. خردادپور افزود: در حال حاضر از 28 هزار هکتار باغات چای 21هزار و 500 هکتار باغات چای فعال داریم. وی با بیان اینکه مساحت های کوچک باغات چای نمی تواند معیشت چایکاران را تامین کند، خاطر نشان کرد: باید علاوه بر افزایش درآمد چایکاران ،سطوح زیر کشت را بالا ببریم. خردادپور از اجرای طرح مجتمع باغ و کارخانه خبرداد و گفت: با اجرای این طرح خدمات رسانی به چایکاران افزایش خواهد یافت، ضمن اینکه در قالب بوم گردی نیز می توان درآمد چایکاران را افزایش داد. وی افزود: امسال 2درصد افزایش تولید برگ سبز چای داشتیم. وی در خصوص تولید چای ارگانیک با بیان اینکه چای ایرانی سالم و عاری از سموم است و به چای ارگانیک نزدیک است،گفت: چای داخلی بسیار طبیعی و نزدیک به چای ارگانیک است و لازم است مصرف کنندگان در سال حمایت از تولید ایرانی با مصرف چای داخلی ضمن حمایت از کالای داخلی به سلامت خود نیز کمک کنند. بهبود وضعیت چای،چگونگی درآمد چایکاران، توجه به توانمندی جوانان برای افزایش تولید کمی و کیفی چای گیلان و...از مطالبه های دانشجویان در این جلسه بود.

به اشتراک بگذارید:

نگاه شما:

security code