نگاه ایران/مریم صابری: نشست امروز دانشگاه علوم پزشکی گیلان در فضای متفاوت تری برگزار شد. ۱۶ اکتبر و ۲۴ مهر که روزجهانی غذا نام گرفته شده است بهانه ای شد تا علوم پزشکی گیلان مهمانان خودش را در این نشست به یک صبحانه کامل و سالم مهمان کند.(گزارش تصویری) گزارش نشست خبری) شعار امسال روز جهانی عذا «آب و هوا در حال تغییر است کشاورزی و غذا نیز باید تغییر کند» انتخاب شده است و اصلاح الگوی تغذیه ای برای حفظ و ارتقای سلامت به عنوان هدف انتخاب شده است. محمدعلی نجفی استاندار گیلان، علی نوبخت رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی مهمانان ویژه این نشست بودند. محمدعلی نجفی استاندار گیلان با اشاره به شعار روز جهانی غذا گفت: یکی از مشکلات جهان امروز گرسنگی است و بر طبق آمار اعلام شده ۸۵۰ میلیون گرسنه در جهان داریم. وی افزود: آمارهایی نیز در مورد ایران مطرح می شود که قطعیت آن مشخص نیست اما باید کمک کنیم تا به حداقل برسد. نجفی لازمه این امر را اصلاح الگوی غذایی عنوان کرد و گفت: در این امر دسترسی٬ نحوه استفاده از غذا و ارزش غذا مطرح است. استاندار با بیان اینکه با وجود افزایش درآمد و آگاهی خانواده ها و مدرن شدن زندگی از ارزش غذایی مورد استفاده کاسته شده است. اظهار کرد: با حرکت خانواده ها به سمت فست فود از حفظ ارزش غذایی فاصله می گیریم. نجفی با اشاره به بحث توسعه یافتگی یکی از شاخص های توسعه را سلامت عنوان کرد و گفت: نمی توانیم هیچ توسعه پایداری را بدون سلامت اتفاق نمی افتد چرا که توسعه سلامت هم به توسعه انسانی منجر می شود. استاندار در ادامه این سوال را مطرح کرد که باید چه کنیم و وظایف ما به عنوان مسئول چه است؟ نجفی با بیان اینکه در دولت قبل با رشد اقتصادی منفی و تورم بالای ۴۰ درصد روبرو بودیم گفت: این موارد طبیعتا بر نوع تغذیه مردم هم تاثیر منفی گذاشته بود. وی با اشاره به رشد اقتصادی بالای چهار درصد است و کنترل تورم گفت: در دولت یازدهم ۱۲ و نیم میلیون گندم خریداری شده است و نگرانی از بابت ذخیره گتدم وجود ندارد. وی افزود: در این در حالی است که ذخیره گندم گیلان در روزهای ابتدایی تحویل دولت یازدهم فقط ۵ روز بود اما اکنون به هفت ماه رسیده است. نجفی با بیان اینکه باید از شرایط استان برای کشت برنج استفاده کنیم اظهار کرد: مخالف افزایش کمی نیستیم اما کیفیت و برند برنج گیلانی باید حفظ شود. وی افزود: تحقیقات بر روی گونه ها با حفظ هویت برنج های گیلانی باید انجام شود. استاندار گیلان با اشاره به حضور ۶ مرکز تحقیقات کشوری در گیلان گفت: وجود مراکز تحقیقاتی مانند برنج، بیولوژیک چای، منابع طبیعی و آبزیان در گیلان یک فرصت برای استان است. نجفی یکی از نتایج مثبت حضور رئیس جمهور را تامین بودجه تسطیح اراضی دانست و گفت: ده هزار از زمین های کشاورزی در سال گذشته تسطیح شد و در چهار گذشته به اندازه ۲۳ سال گذشته در این زمینه کار انجام شده است. وی همچنین با اشاره به وضعیت چای گفت: تقریبا چای در حال تعطیل شدن بود اما توانستیم برگ سبز چای را نزدیک به صد درصد افزایش دهیم و در طی سه سال ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات چای مجددا به تولید چای برگشتند. استاندار با بیان اینکه باید از فرصت دریا استفاده کرد گفت: پروش ماهی در قفس در دنیا انجام می شود و تولید از میلیون تن بالا رفته است. نجفی همچنین با اشاره به میانگین مصرف ماهی در کشور گفت: بر طبق آمار میزان مصرف سالانه ماهی در کشور ۹ کیلو و در گیلان ۱۴ کیلو است اما این میانگین در برخی کشورهای اروپایی به ۴۰ کیلو هم می رسد. استاندار در ادامه با اشاره به مشکلات محیط زیستی گفت: در ۸۰ سال اخیر بیشترین تخریب های جنگل و محیط زیست را در جهان شاهد هستیم داشتیم و در ایران نیز در۴۰ سال اخیر شدت گرفته است. نجفی افزود: در گیلان نیز با توجه به حجم مشکلات محیطزیستی استان رصد های ما روزانه است. استاندار با اشاره به مشکلات ایجاد شده در سراوان نیز گفت: دپوی سراوان سال ها مشکلات زیادی ایجاد کرده است و مردم در دل جنگل های سراوان با مشکلات ناشی از دفن زباله رنج می برند. وی با بیان اینکه حق با مردم است گفت: اما حل مشکلات زمان می خواهد. نجفی افزود: امسال بعد از ۴۵ سال ساخت شهرک صنعتی تصفیه خانه شروع شده است.
به اشتراک بگذارید:

نظر شما:

security code