| سه شنبه، 06 مهر 1400
استاندار گیلان هنگام برداشت رقم مادری برنج پرمحصول «گیلانه»
       کد خبر: 61253
نگاه ایران: برداشت نخستین رقم مادری برنج پرمحصول گیلانه با حضور استاندار گیلان و رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور در رشت آغاز شد. به گزارش عصر دوشنبه روابط عمومی استانداری گیلان، رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور در این مراسم گفت: از خصوصیات بارز رقم گیلانه پا کوتاهی، زودرسی و کیفیت پخت بسیار مطلوب همانند ارقام محلی ایرانی با عملکرد بیشتر از ارقام بومی است. فرامرز علی نیا افزود: در سال گذشته (1394) حدود 20 هکتار از اراضی استان زیر کشت گیلانه بوده که با استقبال کشاورزان سطح زیر کشت رقم گیلانه در سالجاری به 200 هکتار رسیده است. وی با بیان اینکه از خصوصیات بارز این رقم بنا به اذعان کشاورزان عدم خوابیدگی، زودرسی و دارا بودن کیفیت پخت مطلوب، مشابهه ارقام محلی است، گفت: از موفقیت های ما در سال جاری، تولید حدود 15 تن بذر مادری رقم گیلانه برای اولین بار است که با توجه به روند استقبال کشاورزان، امکان تولید بذرهای گواهی شده این رقم برای کشت حدود دو هزار هکتار از اراضی استان گیلان خواهد بود. * طعم برنج اصیل گیلان، در رقم جدید گیلانه حفظ شده است استاندار گیلان نیز در این مراسم هدف از تحقیقات کشاورزی را دستیابی به آخرین یافته های علمی و فنی با امکانات روز و مناسب با شرایط آب و هوایی در خصوص محصولات استان دانست. محمدعلی نجفی افزود: در این راستا، مرکز تحقیقات برنج کشور موفق شد رقم جدید برنج پرمحصول گیلانه را معرفی کند. وی رقم جدید برنج گیلانه را حاصل تلاش مجموعه مرکز تحقیقات برنج کشور دانست و گفت: این رقم از برنج در حدود 20 تا 25 درصد نسبت به برنج های بومی افزایش تولید داشته و باتوجه به قد کوتاه تر این محصول در برابر باد و باران مقاوم تر خواهد بود. نجفی با بیان اینکه در رقم جدید برنج گیلانه طعم برنج اصیل گیلان حفظ شده، افزود: افزایش کمیت و کیفیت و حفظ طعم برنج اصیل گیلانی سه مولفه مهمی به شمار می رود که در برنج گیلانه بر روی آن تأکید شده است. استاندار گیلان همچنین برضرورت تولید فراگیر این رقم از برنج تأکید کرد. در پایان برداشت این محصول، استاندار گیلان از طرح های تحقیقاتی موسسه تحقیقات برنج کشور در زمینه معرفی رقم های جدید بازدید کرد. اولین برداشت رقم گیلانه در سال گذشته در منطقه آبکنار انزلی توسط استاندار گیلان انجام شده بود. فصل کاشت محصول برنج در استان گیلان از اوایل بهار آغاز و محصول نیز از نیمه تابستان برداشت می شود. استان گیلان 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد. سالیانه با استحصال حدود 700هزارتن برنج سفید از شالیزارهای گیلان، این استان حدود 40درصد برنج کشور را تولید می کند. کار تحقیقاتی رقم جدید برنج موسوم به گیلانه از سال 1383 آغاز شد. عملکرد این رقم یک تا یک و نیم تن در هکتار بیشتر از رقم های بومی نظیر هاشمی است و به دلیل داشتن ارتفاع کمتر نسبت به ارقام بومی، در مراحل برداشت نیز خوابیدگی ندارد و برداشت مکانیزه آن نیز آسان تر انجام می شود. کیفیت پخت این برنج هم شبیه ارقام محلی نظیر هاشمی است و بطور متوسط این رقم، یک هفته زودتر از رقم های بومی به بهره وری می رسد. موسسه تحقیقات برنج کشور با جمع آوری ارقام بومی و ثبت مشخصات آنها و تهیه لاین های خالص از طریق روش های گزینشی توده ای و انفرادی از سال 1339 در گیلان و از سال 1342 در مازندران آغاز به کار کرد. این موسسه در سال 1372 به مرکزیت گیلان باز راه اندازی و یک سال بعد بطور رسمی در رشت شروع به کار کرد. موسسه تحقیقات برنج دارای پنج بخش اصلاح و تهیه بذر، خاک و آب ، گیاهپزشکی ، فنی و مهندسی کشاورزی و خدمات فنی و تحقیقاتی می باشد. برداشت برنج گیلانه

به اشتراک بگذارید:

نگاه شما:

security code