دوشنبه، 07 مهر 1399 | 2020 Monday 28 ,September  
گزارشی از مرکز پرورش ماهیان خاویاری در قروق تالش:
نگاه ایران/پویا بازارگرد: با هدف مشاهده فرصتهای سرمایه گذاری در پرورش ماهیان خاویاری امروز چهارشنبه ۳۰ خبرنگار با همراهی مدیران و کارشناسان شرکت آب منطقه ای گیلان از مرکز پرورش ماهیان خاویاری در قروق تالش  بازدید کردند. شرکت تعاونی پرورش ماهیان خاویاری مروارید قروق تالش که مقصد این بازدید بود در سال 1380 تاسیس شد و در سال ۸۳ پرورش ماهی را آغاز کرد. این مرکز از طریق بخش خصوصی، سرمایه گذاری و اداره می شود. ماهی خاویاری در حال انقراض ارزش ماهیان خاویار ایران بر کسی پوشیده نیست و یکی از محصولات صادر کننده کشورمان به سراسر جهان، به خصوص اروپا است اما به دلیل صید بی رویه و بی توجهی های زیست محیطی، این ماهیان در حال انقراض هستند. ملک پور کار شناس تحقیق و توسعه و فرآوری خاویار در حاشیه این بازدید به نگاه ایران گفت:بیست و هشت نوع ماهی خاویاری در دنیا وجود دارد که به اصطلاع به آن ها تاس ماهیان می گویند. از این بیست و هشت نوع ماهی پنج نوع آن ها بومی دریای کاسپین هستند که آن ها را ازون برون می نامند. وی گفت: گونه ای که سریع رشد می کنند و به لحاظ اقتصادی و نوع پرورش مقرون به صرفه است فیل ماهی نام دارد که خاویار آن شهرت جهانی دارد. او درباره سرمایه گذاری بر روی ماهیان خاویاری هم توضیح داد: خواب سرمایه بر روی این ماهیان بسیار زیاد است. پرورش فیل ماهی در استخر در مرکز پرورش ماهیان خاویاری قروق تالش مجموعا بیش از ۱۲۰۰۰ ماهی خاویاری در حال پرورش است و در استخر این مجموعه با توجه به تراکم و سن، ماهیان مختلفی وجود دارد. عمده ترین نوع ماهیان که پرورش داده می شوند فیل ماهی است. ملک پور کار شناس تحقیق و توسعه و فرآوری خاویار درباره تامین غذای این ماهیان توضیح داد: مقداری از غذای مصرفی این ماهیان در همین شرکت تولید و مابقی آن بین مجموعه هایی که غذای ماهی را تولید می کنند تامین می شود. البته نوع غذا نسبت به سن ماهی ها هم متفات است. کار شناس تحقیق و توسعه و فرآوری خاویار در این ارتباط هم گفت: این ماهیان در ابتدای رشد خود نیاز به آب شیرین دارند. اولین منبع آب مورد نیاز برای ماهیان، آب شیرین است واین ماهیان در ابتدای رشد خود نیاز به آب بهداشتی نیاز دارند ووقتی به رشد عادی رسیدند و توانستند با شرایط سازگار شوند با تلفیق آب شیرین و آب شور و در آخرین مرحله فقط با آب شور (دریا) پرورش داده می شوند. لغو تحریم ها و احیای یک امید ملک پور در پایان گفت: با توجه به توافقات صورت گرفته برای لغو تحریم ها و باز شدن راه، بازار بزرگ آمریکا فرصت خوبی برای افزایش سرمایه گذاری ها در این بخش است. انتظار۱۰ ساله برای برداشت خاویار بخشایش مدیر عامل شرکت تعاونی ماهیان خاویاری مروارید قروق تالش هم در حاشیه این بازدید به نگاه ایران گفت:در بدن این ماهیان با توجه به وزن آن ها خاویار وجود دارد که برای برداشت آن به حدود ده سال زمان نیاز است. وی گفت تغذیه و آب مناسب از مهم ترین دلایل بالا بردن کیفیت خاویار این ماهیان است. مدیر عامل شرکت تعاونی ماهیان خاویاری مروارید قروق تالش با اشاره به اینکه قیمت خاویار در ژانویه به بالا ترین حد خود می رسد ادامه داد: به دلیل اینکه این نوع ماهی بومی دریای کاسپین است صادرات زنده این ماهی به خارج از کشور ممنوع است. بازدید از مرکز پرورش ماهیان خاویاری تالش (1) بازدید از مرکز پرورش ماهیان خاویاری تالش (2) بازدید از مرکز پرورش ماهیان خاویاری تالش (4) بازدید از مرکز پرورش ماهیان خاویاری تالش (5) بازدید از مرکز پرورش ماهیان خاویاری تالش (6) بازدید از مرکز پرورش ماهیان خاویاری تالش (7) بازدید از مرکز پرورش ماهیان خاویاری تالش (8) بازدید از مرکز پرورش ماهیان خاویاری تالش (9) بازدید از مرکز پرورش ماهیان خاویاری تالش (10) بازدید از مرکز پرورش ماهیان خاویاری تالش (11) بازدید از مرکز پرورش ماهیان خاویاری تالش (13) بازدید از مرکز پرورش ماهیان خاویاری تالش (14) بازدید از مرکز پرورش ماهیان خاویاری تالش (15) بازدید از مرکز پرورش ماهیان خاویاری تالش (16) بازدید از مرکز پرورش ماهیان خاویاری تالش (17)  

به اشتراک بگذارید:

نظر شما:

security code