سه شنبه، 29 مهر 1399 | 2020 Tuesday 20 ,October  
کار‌شناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی گیلان خبر داد:
نگاه ایران:کار شناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی گیلان گفت: در بررسی های صورت گرفته، مشاهده شده است ۵۵ درصد خانوارهای گیلانی بطور دائمی بر سر سفره نمکدان استفاده می  کنند و این علاوه بر نمک اضافه شده به غذا است. منیره امینیان در خصوص نمک و عوارض بهداشتی آن بمناسبت بسیج ملی تغذیه سال ۹۴ گفت: بیماری های غیر واگیر مهم ترین علت مرگ و میر در کشور است و تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی از مهم ترین عوامل خطر آن است. وی با بیان اینکه ششمین سال بسیج ملی تغذیه با شعار «کاهش مصرف قند، نمک و چربی» بنا نهاده شده است، افزود: نمک در تمام سلول های بدن انسان وجود دارد و در انتقال پیام های عصبی مغز به اعضا، انقباض قلب و ماهیچه های دیگر بدن نقش دارد. کار شناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی گیلان با اشاره به اینکه نمک باعث ایجاد طعم و مزه مناسب غذا می  شود گفت: نمک باعث طولانی شدن زمان نگهداری غذا می  شود چرا که از رشد میکروب های نامطلوب جلوگیری و مانع فاسد شدن مواد غذایی می  شود. امینیان یادآور شد: از آنجا که برای غنی سازی، نمک ماده غذایی مناسبی است، لذا برای غنی سازی استفاده می  شود و در ایران قریب ۲۰ سال است که بدین طریق اختلالات ناشی از کمبود ید نظیر گوا تر، ناهنجاری های مادرزادی و... کنترل شده است. وی با بیان اینکه براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی میزان مصرف سدیم در بالغین کمتر از ۲هزار و ۳۰۰ میلی گرم در روز یعنی حدود ۵ گرم نمک باید باشد، اما متاسفانه مصرف در کشور ما ۲ -۳ برابر این مقدار است افزود: در بررسی های صورت گرفته، مشاهده شده است ۵۵ درصد خانوارهای گیلانی بطور دائمی بر سر سفره نمکدان استفاده می  کنند و این علاوه بر نمک اضافه شده به غذا است. کار شناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی گیلان با تاکید بر اینکه علی رغم اینکه نمک به میزان کم برای بدن لازم است اما مصرف زیاد نمک از مهم ترین عوامل فشار خون بالا است گفت: امروزه با توجه به شیوع بالای بیماری های قلبی و عروقی و پرفشاری خون مصرف زیاد نمک به عنوان یکی از مهم  ترین عوامل خطر در بروز این بیماری  ها شناخته شده است. امینیان ادامه داد: دریافت زیاد نمک، سدیم و مصرف غذا و تنقلات شور و پرنمک سبب کاهش بازجذب کلسیم از کلیه شده و دفع ادراری آن را افزایش می دهد که خود عامل مهمی در کاهش تراکم استخوانی و پوکی استخوان است. وی افزود: مصرف زیاد نمک و غذاهای پرنمک و شور می تواند مخاط معده را تخریب کند و این اتفاق یکی از راه های افزایش خطر سرطان معده است. علاوه بر این سکته قلبی، آسم، ادم یا ورم نیز در اثر مصرف زیاد نمک عارض می  شود. کار شناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی گیلان گفت: بررسی  ها نشان داده است با کاهش مصرف ۳ گرم نمک در روز، حدود ۵۰ درصد بیماری های قلبی عروقی کاهش می  یابد
به اشتراک بگذارید:

نظر شما:

security code