| جمعه، 31 فروردین 1403
رئیس سازمان غذا و داروی کشور در رشت عنوان کرد؛
       کد خبر: 147168
نگاه ایران/لیلا پاکیزه:قبل از ظهر امروز بیستم مهرماه نشست خبری دانشگاه علوم پزشکی گیلان با محوریت روز جهانی غذا ( بیست و چهارم مهرماه) و با حضور غلامرضا اصغری رئیس سازمان غذا و دارو، شاهرخ یوسف زاده چابک رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان و زهرا حصاری معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان و جمعی از اصحاب رسانه استان  در سالن اجلاس معاونت پشتیبانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد. اصغری رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به مرگ ومیر میلیون ها انسان به دلیل سوءتغذیه در کشورهای آفریقایی و آمریکایی اذعان داشت: ازآنجایی که سازمان جهانی غذا و فائو متولی بحث غذا در دنیاست این روز را مطرح و نام گذاری کرده تا همه دنیا به خصوص کشورهای ثروتمند را متوجه قحطی نماید. رئیس سازمان غذا و دارو کشور با تاکید بر عدم وجود  مرگ ومیر ناشی از گرسنگی در ایران تصریح کرد: خوشبختانه کسی در ایران به دلیل گرسنگی از بین نمی رود، لذا به شکرانه این نعمت باید علاوه بر مصرف درست غذا باید از اسراف و دورریزهای مواد غذایی در میهمانی ها و مجالس جلوگیری شود. او در خصوص ارتقا بحث کیفیت غذایی و نقش آن در سلامت انسان یادآور شد:  با توجه به کم تحرکی   تغییر سبک غذایی و کشش جامعه ایرانی به فست فودها گرفتار برخی بیماری های غیر واگیردار چون دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و..... شده است. اصغری با بیان نقش رسانه در تغییر سبک زندگی در راستای حفظ سلامت جامعه در آینده گفت: رسانه ها در انتقال اطلاعات به عنوان عوامل موثر در بحث تغذیه و پیشگیری از بیماری ها می تواند نقش بسزایی داشته باشد. تغییرات ژنتیکی محصولات تراریخته با رعایت احتیاط لازم انجام می شود رئیس سازمان غذا و داروی کشور در خصوص محصولات تراریخته اذعان داشت: با توجه به کثرت جمعیت جهانی در زمینه ارتقا در بهره وری مناسب از اراضی کشاورزی تلاش های بسیار زیادی شده است، یکی از این کارها بحث تغییرات ژنتیکی در ارتقا کمیت محصولات است که این امر موجب نگرانی های زیادی شده است. او افزود: این تغییرات ژنتیکی با رعایت احتیاط لازم و تعریف پروتکل جهانی توسط سازمان جهاد کشاورزی طی مراحل مختلف انجام و با بررسی های لازمه وارد بازار می شود. اصغری وزارت بهداشت را متولی محصولات غذایی فرآوری و صنعتی و وزارت کشاورزی را متولی محصولات غذایی خام عنوان کرد و گفت: محصولات ترا ریخته ای که وارد کشور می شوند باید به تائید سازمان غذا و دارو در کشور برسد. رئیس سازمان غذا و داروی کشور چای سبز و چای سیاه دو محصول مورد تائید دانست و گفت: هرکدام از این محصول مواد مفید خاص خود را دارند و هیچ یک بر دیگری برتری ندارد. او در خصوص روغن های واردشده در بازار یادآور شد: هر روغنی که وارد بازار می شود با توجه به برچسب و محتوا مورد تائید و قابل استفاده است. توجه به مسائل بهداشتی در استانی که سه برابر ساکنانش،جمعیت شناور دارد یوسف زاده چابک رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این نشست اصحاب رسانه را پیام رسان سلامت جامعه دانست و اذعان داشت: با توجه به سه برابری جمعیت شناور در گیلان ، توجه به مسائل بهداشتی این استان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از خروج بیش از 60 تن مواد غذایی از چرخه توزیع در نوروز امسال خاطرنشان کرد: نقش و رسالتی که دانشگاه علوم پزشکی در کنار تامین درمان و احیا تجهیزات درمانی دارد تامین سلامت جامعه است. وی 73 درصد مرگ ومیر جوامع بشری را ناشی از بیماری های غیر واگیر دانست و گفت: براساس ابلاغ سند بیماری های غیر واگیر در اسفند 94 توسط ریاست جمهوری افزود: بحث امنیت غذایی و تامین مواد مناسب رژیم غذایی که از وظایف ذاتی وزارت بهداشت بود در این سند بیشتر نمایان شد. یوسف زاده چابک با اشاره به میزان بالای کالری میزان قند و اسیدهای چرب موجود در مواد غذایی فرآوری شده یادآور شد: نصب نشانگرهای غذایی بر روی محصولات اولین گامی بود که از سال گذشته آغاز شد و در حال حاضر 85 درصد محصولات غذایی دارای این نشانگرها هستند.

به اشتراک بگذارید:

نگاه شما:

security code