| چهارشنبه، 08 بهمن 1399
گزارشی از جشنواره گردشگری،مصرف سبز،میان وعده‌های سالم گیلان
       کد خبر: 12908
نگاه ایران/ مریم صابری: این روز ها شهروندان رشتی که از منظریه می گذرند خانه چوبی با دیوار کاهگلی را مشاهده می کنند که موسیقی فولکلور در آن همه را به گیلان قدیم می برد؛قرار است این مکان در آینده ای نزدیک به محلی برای برگزاری جشنواره های بومی و محلی تبدیل شود. همه جای ایران رشت را با غذاهای خوش آب و رنگ و طعم های بی نظیر می شناسند. شهرت رشت به سبب تنوع غذایی آنقدری بوده که در آستانه ثبت نامش به عنوان شهر خلاق غذا در یونسکو باشد. در کنار آن نیاز شهر به جان گرفتن گردشگری و همچنین تبلیغ برای غذای های سالم همه عواملی است که سبب می شود وجود محلی دائمی برای جشنواره های بومی و محلی بیبش از پیش احساس شود. حالا با وجود سرمایه گذار خصوصی، حمایت و مشارکت شهرداری منطقه ۴ و همچنین سازمان میراث فرهنگی مکان این جشنواره دائمی پیش بینی شده و برای اولین بار «جشنواره گردشگری، مصرف سبز، میان وعده های سالم گیلان» از ۱۲ تا ۲۰ مهر در محل دایمی جشنواره ها در منظریه (روبروی پارک بانوان) در حال برگزاری است. این جشنواره با مشارکت شهرداری منطقه ۴، شرکت آب و فاضلاب استان گیلان، موسسه سبزکاران، موسسه گیلان س ها سیر، سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری و مجمع متخصصین ایران در حال برگزاری است. جشنواره غذای سالم رشت (1) سید رضا کسایی سرمایه گذار بخش خصوصی این پروژه در این باره به نگاه ایران می گوید: هدف از برگزاری این جشنواره شناسایی و استفاده از ظرفیت های گردشگری و فرهنگی استان گیلان است. وی با بیان اینکه در سال های گذشته جشنواره های مختلفی در سطح شهر برگزار شده است می گوید: همه آن ها به سختی و در مکان هایی که برای برگزاری جشنواره تعریف نشده بود برگزار شد. کسایی فکر ایجاد این طرح را از یک و نیم سال پیش می داند و اضافه می کند: برای ایجاد چنین مکانی با شهرداری وارد مذاکره شدیم و تصیم گرفته شد تا در منطقه ۴ شهرداری وارد کار شویم. وی ادامه می دهد: این جشنواره با توجه به هفته گردشگری (۵-۱۲) در روز ۱۲ مهر افتتاح شد. کسایی گفت: در این جشنواره گردشگری، مصرف سبز و میان وعده های سالم گیلان مورد توجه قرار گرفت. جشنواره غذای سالم رشت (3) این مدیر پروژه با بیان اینکه ۲۳ غرفه در جشنواره شروع به کار کرده اند می گوید: تاکید این جشنواره بر نان و شیرینی محلی، مربا، ترشیجات و میان وعده های سالم است. کسایی با اشاره به نمای بیرونی و محل ورودی نمایشگاه به سبک خانه های سنتی گیلان ساخته شده است اظهار می کند: بعد از پایان جشنواره عملیات عمرانی فاز اول طرح برای ساخت محل دائمی مرکز صنایع دستی ایران و جشنواره های بومی و محلی آغاز خواهد شد. وی با بیان اینکه سرمایه گذاران این مجتمع منطقه ۴ شهرداری و میراث فرهنگی و بخش خصوصی خواهند بود خبر از افتتاح فاز اول کار تا نوروز ۹۵ داد. کسایی این طرح را یکی از اولین طرح های به سرانجام رسیده ساماندهی حاشیه های رودخانه های رشت می داند و می گوید: در طرح ساماندهی ۱۲ بخش اقتصادی تعریف شده است که در مجموع شامل خرید ۹۸۰ واحد توسط شهرداری است. این سرمایه گذار با اشاره به اینکه کل محوطه مورد نظر ۹ هزار متر مربع است بیان می کند: در فاز اول سالن دو طبقه چوبی به متراز ۶۰۰ متر مربع ساخته خواهد شد که در آن صنایع دستی ۳۰ استان کشور در طول سال مستقر خواهند بود. جشنواره غذای سالم رشت (2) وی بخش دیگر فاز اول را مربوط به ۲۵ سازه سنتی برگرفته از روستاهای گیلان می داند و می گوید: همچنین در طول این مسیر نیز ۳ چادر خیمه ای بدون پایه مرکزی با متراز ۱۵ تا ۲۵ مترمربع نیز بنا می شود. وی بیان می کند: در هر ماه در این محل جشواره ای شامل غذا و صنایع دستی یکی از استان های کشور برگزار می شود. کسایی همچنین درباره فاز دوم این مجتمع گفت: در فاز دوم که در دست مطالعه است ورودی مجموعه از روی رودخانه و توسط پل معلق پیش بینی شده و به اجرا درخواهد آمد. وی ادامه داد: همچنین با آزادسازی ضلع شرقی رودخانه مشکل پارکینگ این مجتمع نیز مرتفع خواهد شد و پیش بینی رستوران و سفره خانه های سنتی نیز در این کار فاز قرار دارد.   در نمایشگاه چه گذشته؟ در طول این جشنواره با توجه به مناسبت های مختلفی برنامه های نشست های تخصصی پیش بینی شده است. نسیم طواف زاده مدیرعامل موسسه سبزکاران بالان و مدیر اجرایی این جشنواره در این باره به ما می گوید: در هر روز جشنواره با توجه به مناسبت های فرهنگی موضوعات مختلفی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. جشنواره غذای سالم رشت (6) طواف زاده می گوید: در ۱۴ مهر که روز دامپزشکی نام دارد شعارگردشگری حلال و سلامت مواد غذایی از مزرعه تا سفره در نظر گرفته شد و این موضوع با حضور اساتید، مسئولان وشهروندان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. وی در مورد برنامه جشنواره در روز ۱۵ مهر بیان کرد: روز سوم جشنواره با توجه به اینکه با روز روستا مقارن شده بود بحث توانمندسازی روستائیان و گردشگری پایدار و حفظ محیط زیست مورد توجه قرار گرفت. طواف زاده ادامه داد: در این روز همچنین بحث بهره برداری از جنگل با حضور دکتر نکوئیان بررسی شد. جشنواره غذای سالم رشت (4) مدیر اجرایی جشنواره می گوید: در روز ۱۶ مهر که روز جهانی کودک نام دارد نیز برنامه هایی با محوریت کودک و حفظ محیط زیست و تغذیه سالم اجرا شد. وی ادامه داد: کودکان در این روز از جشنواره بازدید و به اجرای موسیقی کودکانه و سرود پرداختند. طواف زاده همچنین با اشاره به روز بازنشستگان بیان کرد: در روز ۱۷ مهر نیز با نگاه ویژه به موضوع خانواده از کانون بازنشستگان مهر دعوت بعمل آمده است. در این روز در مورد خانواده سالم و خوراک سالم با شهروندان صحبت خواهد شد. مدیر اجرایی این جشنواره با بیان اینکه همزمان با روز استاندارد این موضوع نیز در جشنواره مورد توجه خواهد بود بیان می کند: آشنایی با استاندارد و نقش آن در سلامت گردشگری و توسعه پایدار یکی از موارد برنامه ریزی شده برای جشنواره است. جشنواره غذای سالم رشت (7) طواف زاده می گوید: در ۱۹ مهر نیز هم اندیشی همه جانبه خواهیم داشت و در بیانیه ای خواسته های خود را بیان خواهیم کرد. وی همچنین در مورد برنامه های آخرین روز جشنواره نیز توضیح می دهد: در ۲۰ مهر همزمان با بزرگداشت حافظ با توجه به بحث نقش هنر در گردشگری شب شعر گیلکی برگزار خواهد شد. در کنار آن از ۵ شنبه موسیقی زنده سنتی محلی نیز در این مکان اجرا شده است.

به اشتراک بگذارید:

نگاه شما:

security code