| پنجشنبه، 06 اردیبهشت 1403
در جریان بازدید خبرنگاران از شرکت شیر پاستوریزه گیلان اعلام شد؛
       کد خبر: 87530
نگاه ایران/ مهدیه عطایی: طبق اعلام سازمان صنعت، معدن و تجارت جشنواره «برند بر تر» از سوی این سازمان برگزار می شود. این موضوع بهانه ای شد که جمعی از خبرنگاران برای بازدید از یک کارخانه راهی شهرک صنعتی رشت شوند. براین اساس شرکت شیر پاستوریزه گیلان در ۱۵ دی ماه میزبان این گروه از خبرنگاران بود. خبرنگاران در این بازدید از خط تولید شیر و ماست این شرکت دیدن کردند. تولید فرآورده های لبنی در ۱۵ کارخانه کشور محسن ناصر اسلامی، مدیرعامل شرکت شیر پاستوریزه گیلان در این نشست با تاکید بر اینکه جشنواره ای که جهت معرفی برندهای بر تر توسط سازمان صنعت و معدن و تجارت برگزار خواهد شد تلاشی در جهت معرفی تولیدات داخلی است گفت: برندهای خارجی پشتوانه مالی دارند و با تبلیغات گسترده اعتماد مصرف کننده را جذب می کنند.او این جشنواره را فرصتی برای شناساندن محصولات همچنین تشویق و ترغیب مردم برای خرید کالای داخلی بیان کرد. او ادامه داد: مصرف کالاهای تولید داخل، در شرایط پسابرجام که جامعه به رشد و رونق اقتصادی نیاز دارد می تواند از ادامه روند رکود جلوگیری کند. مدیرعامل شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان گفت: صنایع شیر ایران استارت خود را با پایه گذاری کارخانه پگاه طهران در سال ۱۳۳۳ زد و امروز ۱۵ کارخانه در کشورمشغول به تولید فرآورده های لبنی هستند تا نیاز اساسی لبنی کشور را تأمین کنند. ناصر اسلامی گفت: سرانه مصرف لبنیات ۷۸ کیلوگرم است که آمار کمی نسبت به سرانه استاندارد جهانی دارد. به گفته ی او: آمار پوکی استخوان افزایش پیدا کرده است و هزینه های سنگینی بر دوش دولت مردان می گذارد. او همچنین افزود به دلیل کسری مصرف شیر خام ابتلا به دیابت ۴۰ درصد افزایش یافته است. آسیب های کاهش مصرف شیر این کار شناس تغذیه می گوید: از مولفه هایی که فسفر و کلیسم جذب بدن شود وجود ویتامین های A و D است که با توجه به شرایط جغرافیایی استان گیلان که میزان تابش آفتاب در آن کم است جذب این ویتامین ها با مشکل مواجه می شود. این فعال صنعت لبنیات کشور ادامه داد: صنعت لبنیات مورد توجه مردم قرار دارد و در نوسانات قیمت لبنیات به شدت حساس هستند. او گفت: صنعت لبنیات صنعتی است که توجیه اقتصادی برای سرمایه گذاری ندارد زیرا بازگشت سرمایه در آن پایین است. و هر خط تولید ۱۵ میلیارد تومان به سرمایه گذاری نیاز دارد. او ادامه داد: اما تاکید دولت به جهت سلامت عمومی برای سرمایه گذاری بر این صنعت است. استان گیلان شیر صنعتی ندارد و اکثر شیر ها سنتی تولید می شود. این موضوع کارخانه های تولید لبنیات را وادار می کند از استان های مجاور شیر خام صنعتی خود را تهیه کنند. همچنین راندمان تولید شیر در استان پایین است در حالیکه استان همجوار قزوین، قطب شیر صنعتی محسوب می شود.  در دوغ نشاسته می ریزند ؟ یکی از خبرنگاران حاضر درباره این موضوع که آیا در دوغ ها نشاسته می ریزند یا خیر می پرسد و ناصر اسلامی اینطور پاسخ می دهد که در ماست بندی های سنتی از نشاسته برای افزایش غلظت دوغ استفاده می شد و این تصور مربوط به همین است. کارخانه ها از قوام دهنده های خوراکی وارداتی که اغلب از کشورهای آلمان، فرانسه و یا دانمارک وارد می شوند برای افزایش غلظت محصول استفاده می کنند. افشین سروش، معاون پشتیبانی و منابع نیروی انسانی سازمان صنعت، معدن و تجارت هم در جریان این بازدید به خبرنگاران گفت: معرفی و شناساندن توانایی واحدهای صنفی استان فراهم کننده بحث توسعه و حفظ اشتغال است. سروش گفت چند سالی است که سازمان صنعت و معدن و تجارت، در راستای توسعه های صادرات محور در تلاش است. در این جلسه همچنین از همایشی که ۶ بهمن ماه با عنوان «همایش تخصصی نقش فراورده های شیری سودمند در ارتقای سلامت جامعه» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد پل طالشان رشت برگزار می شود نیز سخن به میان آمد. فراورده های شیری سودمند که به محصولات پروبیوتیک شناخته می شوند دارای خواص ویژه ای هستند. پروبیوتیک به معنای تعبیری برای زندگی است. باکتری های پروبیوتیک به طور طبیعی در دستگاه گوارش انسان وجود دارند، این محصولات اگر به طور روزانه و مداوم روزی ۱۰۰ گرم مصرف شود خواص ارزشمند خود را در بدن فعال خواهد کرد. از جمله آثاری که می گویند این محصولات بر بدن می گذارد خاصیت های ضد نفخ، ضد سرطان، فرش کنندگی و تأمین ویتامین B و همچنین افزایش طول عمر است.