| سه شنبه، 04 اردیبهشت 1403
به گزارش نگاه ایران به نقل از روزنامه آرمان : این بار روستاییان بهانه شده اند؛ صفا و صداقت ویژگی بارز اهالی روستاست اما چرا برخی به خود اجازه می دهند اقشار مختلف مردم کشور را بهانه بازی های سیاسی و جناحی خود قرار دهند. این روزها برخی درصدد سوءاستفاده از صداقت و حیای مردم روستانشین هستند و می خواهند آنان را ابزار هجمه به شخصیتی قرار دهند که بیشترین برنامه ریزی را برای توسعه کشور از جمله روستاها داشته و آنچه به عنوان تحولات روستایی در سال های اخیر به عنوان سند افتخار دولت ها مطرح شده است همه ناشی از برنامه ریزی های صورت گرفته در دولت او بوده است. آیت ا... هاشمی رفسنجانی در شرایطی عهده دار مدیریت اجرایی کشور شد که همه مردم دست در دست هم باید به ترمیم خرابی های پس از جنگ تحمیلی می پرداختند اما وی به عنوان رئیس دستگاه اجرایی کشور فراموش نکرد که همه بخش های کشور از شهرهای بزرگ گرفته تا روستاها را باید آباد کرد و این آبادانی پاداشی برای رشادت ها و صبوری های آنهاست.
قضیه دقیقا از زمانی آغاز شد که خبر اعلام آمادگی آیت ا... هاشمی برای کاندیداتوری در انتخابات مجلس خبرگان منتشر و علنی شد و برخی که سالهاست از این حضور می ترسند چراغ تاریکخانه های تخریب خود را روشن کردند تا اگر نتوانستند آیت ا... را از تصمیم خود منصرف کنند لااقل تلاش کنند تا نوعی بدبینی نسبت به چهره شناخته شده انقلاب و یار نزدیک امام خمینی(ره) ایجاد کنند که البته خود بهتر از هر قشری می دانستند این ره که می روند به ناکجاست. اما باید از آنها پرسید مگر منافع جناحی و گذرا چقدر اهمیت دارد که ایثارها و فداکاری های اقشار مختلف مردم را فراموش کرده و حتی از قشر زحمتکش روستانشین که به دور از هیاهوهای تبلیغاتی و جناحی تنها برای رفع نیازهای کشور تلاش شبانه روزی می کنند، برای رسیدن به مقاصد خود سوءاستفاده سیاسی می کنند؟
 کلید هجمه از کجا زده شد؟
ماجرای هجمه اخیر از آنجا آغاز شد که آیت ا... هاشمی در مصاحبه ای گفت: «اگر بناست کسانی امام(ره)را بشناسند، آنهایی هستند که لحظات حساس را خدمت امام بودند. از لحظه هایی که امام کارشان را شروع کردند و تا آخرین لحظه که از دنیا رفتند، جزو امنای امام بودند. اعتمادی که امام در تاریخ خودشان به ما داشتند به کمترکسی داشتند. اینهایی هم که چنین حرف هایی می زنند، یک ادعاست و بی دلیل می گویند ما می خواهیم امام را همانگونه که هستند، بشناسانیم. اصلا افتخارمان این است که امام را درک کردیم. آنهایی که درک نکردند و می گفتند که جواب این خونها را چه کسی می دهد و مبارزه حرام است، باید فکری بکنند.» و زمانی که از او پرسیده شد شما اساسا اینها را انقلابی می دانید؟ پاسخ داد: « فرق می کنند. بعضی هایشان انقلابی بودند و وقتی که سختگیری های حکومت زیاد شد، دیگر ادامه ندادند. بعضی ها هم اصلا آن موقع نبودند و در کوچه های روستاهایشان می گشتند. ولی الان آمده اند و انقلابی شده اند.»
 منظور از روستاییان چه بود؟
اما منظور هاشمی از «گشتن در روستاهایشان» چیست که امروز به بهانه ای برای هجمه تندروها و سوءاستفاده از کلام وی تبدیل شده است؟ بی گمان منظور آیت ا... روستاییان باصفا و غیور کشور نیستند که در زمان مبارزه در دولت هرگاه احساس حضور در صحنه داشتند پیش از همه وارد عرصه شدند و تاریخ انقلاب شاهد برای آن زیاد دارد. افراد منصف و میانه رو به خوبی از منظور آیت ا... آگاه هستند و آنهایی هم که خود را به خواب زده اند نمی توان به سادگی بیدار کرد. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به طور یقین اشاره دارد به افرادی که از ابتدا اهل مبارزه نبودند و اگر چه در کلام خود را همراه دیگر انقلابیون نشان می دادند اما در عمل ترجیح می دانند به مکان هایی دورتر از کانون اصلی مبارزات رفته و خود را از انظار عمومی دور نگه دارند تا مبادا وظیفه ای برای آنها در مبارزه تعریف شود. اکنون هم در عرصه های سیاسی مشاهده می شود برخی برای به دوش نکشیدن بار مسئولیت در مواقع حساس به نقاط دورافتاده و محل زادگاهشان سفر می کنند تا سنگینی نگاه دلسوزان را تحمل نکنند. اما مخالفان آیت ا... که از ابتدای هفته با سپردن پوسترهایی به دست روستانشینان مختلف و گرفتن عکس از آنها و انتشار در صفحات مجازی و سایت هایشان سعی در القای بی احترامی آیت ا... هاشمی به روستاییان را داشتند و کمپین های بی محتوایی با عنوان «ما روستایی هستیم» به راه انداخته اند، به دنبال چه هستند. هرچند روش هایشان آنچنان نخ نما شده است که خود را پشت نقاب پنهان می کنند تا شاهد نگاه تند و عتاب آلود جامعه میانه رو نباشند. اما آنچه مشخص است پوسترهایی است که یک شکل وهمه از سوی یک گروه تهیه و به روستاهای مختلف ارسال شده است که این نشان دهنده سازماندهی شده بودن این هجمه است.
 روستازاده علیه روستایی؟!
طنز ماجرا اینجاست که تخریبگران آن اندازه بی دانش بودند که نمی دانستند آیت ا... هاشمی یک روستازاده است و در روستای نوق 60کیلومتری کرمان به دنیا آمده است. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام چندی پیش با مرور گذشته و محل تولد خود توضیح داده بود: «آن زمان اوایل قدرت گرفتن رضاخان بود. روستای ما در آن موقع، روستایی عقب افتاده و منزوی بود. در سال های اول کودکی، چیزی متوجه نمی شدم. کم کم که به دوره دبستان رسیدیم، جنگ جهانی داشت شروع می شد و شرایط سختی بر مردم می گذشت. چیزی شبیه قحطی در روستا وجود داشت و مردم آنجا خیلی در مضیقه بودند. فشارهای مأموران دولت (ژاندارم ها و امثال اینها) مردم را اذیت می کرد. حقیقتاً دوران بدی برای مردم بود. البته خانواده ها از لحاظ مادی، خیلی نیازمند بودند ولی وقتی فضای روستا، فضای فقیرانه ای بود، بر همه سخت می گذشت. روستای ما مردم متدینی دارد. خانواده ما فرهنگی بودند و پدرم تحصیلات دینی داشت و به کارهای اسلامی خیلی مأنوس بودند. در مجموع فضای خانواده، فضای سازنده ای بود.» آیا واقعا می توان پذیرفت ذهن سالم بخواهد شخصیتی که این چنین فضای روستای محل تولد خود را تشریح می کند به بی احترامی به روستانشینان متهم کند؟ وااسفا از این منافع جناحی که برخی برای نیل به آن از هر بهانه و ابزاری استفاده می کنند و به دروغ و تظاهر سنگ دفاع از مردم را به سینه می زنند غافل از آنکه اهداف دیگری در سر دارند.
 
به اشتراک بگذارید:

نگاه شما:

security code