| شنبه، 01 اردیبهشت 1403
نگاه ایران:  رئیس پژوهشکده چای کشور گفت: پیش طرح بررسی تکنیک های استفاده از ظرفیت گیاهان دارویی به عنوان افزودنی های مجاز و طبیعی در صنعت چای، در دست بررسی و مطالعه است. به گزارش ایرنا، رضا آزادی با اعلام این مطلب افزود: براساس پیش طرح تکنیک های استفاده از گیاهان دارویی در چای، می توان این محصول را براساس ذائقه مصرف کننده ایرانی تهیه کرد. وی ادامه داد: گیاهان دارویی مجاز به عنوان طعم دهنده، اثرات خوبی روی سلامت دارند و این افزودنی های طبیعی، بر تنوع بخشی به تولیدات چای نیز کمک می کنند. به گفته آزادی، چای ایرانی، چای طبیعی و سالم است که اثرات مثبتی روی سلامت انسان دارد و این محصول نیز مانند هر ماده خشک دیگری، قابلیت افزودنی هایی دارد؛ افزودنی هایی که در طعم چای تنوع ایجاد می کنند و با توجه به ذائقه مردم ایران می توانند به بازار عرضه شوند. رئیس پژوهشکده چای کشور با اشاره به تنوع اقلیمی ایران به لحاظ دارا بودن گیاهان دارویی فراوان گفت: اسیدهای چرب غیراشباع گیاهان دارویی، با تکنیک هایی قابل استخراج است و در این روش کارشناسان این پژوهشکده بدنبال به دست آوردن تکنیک های استفاده از گیاهان دارویی مانند هل، بهار نارنج و دارچین که با ذائقه مصرف کنندگان ایرانی نزدیک باشد، هستند. آزادی استفاده از گیاهان دارویی طعم دهنده به چای را احترام به ذائقه ایرانی ذکر کرد و گفت: اقلیم های مختلف کشور ذائقه های مختلفی را می پسندند که باید به آنها توجه شود. سال گذشته 108 هزار تن برگ سبز چای به ارزش اقتصادی 2 هزار و 30 میلیارد ریال از چایکاران گیلان و مازندران خریداری شد که از این میزان، 24 هزار تن چای خشک تولید شد. استان های گیلان و مازندران بین 25 تا 28 هزار هکتار باغ چای دارند که 90 درصد این باغ ها در گیلان قرار گرفته اند. برداشت برگ سبز چای از باغ های شمال کشور در سه چین بهاره، تابستانه و پاییزه صورت می گیرد که چین بهاره از اوایل اردیبهشت ماه ، تابستانه از نیمه دوم خردادماه و چین پاییزه در شهریور و مهرماه انجام می شود. لاهیجان در 40 کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است و سازمان چای و پژوهشکده چای کشور در این شهرستان مستقر هستند.
به اشتراک بگذارید:

نگاه شما:

security code