| پنجشنبه، 06 اردیبهشت 1403
رییس سازمان چای کشور؛
       کد خبر: 170451
نگاه ایران: رییس سازمان چای کشور گفت: به منظور ارتقای کیفیت چای و حمایت از تولید داخلی ،پرداخت وام های مناسب به چایکاران در دستور کار این سازمان قرار دارد. محمدولی روزبهان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: باتوجه به درخواست وزارت جهادکشاورزی برای ارتقای بهره وری محصولات کشاورزی، این سازمان برای ارتقای کیفیت چای تولید داخلی وام های مناسب و کم بهره به چایکاران را مورد توجه قرار داده که در همین رابطه از ابتدای آذرماه تاکنون 130میلیارد ریال وام با کارمزد چهار درصد به حدود 10هزار و 500نفر از چایکاران پرداخت شده است . وی اظهارداشت:چایکاران باید از این تسهیلات دریافتی به امور مختلف باغ های چای از جمله عملیات بهزراعی ، آماده سازی بوته ها، انواع هرس نظیر سر هرس، کمر بر و کف بر و تغذیه باغ ها استفاده کنند تا بتوانند در فصل زراعی سال آینده با بهبود بوته های چای و ارتقای کیفیت باغ ها ، برگ سبز مرغوب و مورد تایید تحویل دهند. وی تصریح کرد:همچنین در این مدت 10میلیارد ریال وام با بهره کم به کارخانه های چایسازی نیز پرداخت شده است. وی خاطرنشان کرد: در مجموع از آذرماه سال جاری تاکنون 140میلیارد ریال تسهیلات به چایکاران و صاحبان کارخانه های چایسازی با بهره چهار درصد پرداخت شده است و ظرفیت پرداخت 400میلیارد ریال وام برای بهبود کیفیت تولید چای وجود دارد که چایکاران باید برای استفاده از آن در مدت باقی مانده به ادارات زیر مجموعه سازمان چای مراجعه و برای آماده سازی باغ های خود به منظور تولید با کیفیت و مناسب تر از این تسهیلات اقدام کنند. وی گفت: برای ارتقای کیفیت محصول چای و افزایش بهره وری پرداخت تسهیلات یارانه هایی برای تجهیز باغ های چای به شبکه های آبیاری تحت فشار نیز در نظر گرفته شده است که 85درصد بهای آن را دولت بصورت یارانه ای پرداخت می کند. وی در ارتباط با سیاست های وزارت بازرگانی در ارتباط با واردات چای خشک اظهارداشت : هرگونه اقدامی که منجر به رقابت پذیری تولیدات داخلی در مقابل واردات خارجی شود و در جهت تقویت تولید چای داخلی باشد مورد نظر این سازمان قرار می گیرد. استان های گیلان و مازندران بین 25 تا 28 هزار هکتار باغ چای دارند که 90 درصد این باغ ها در استان گیلان قرار دارند. 108 هزار تن برگ سبز چای از چایکاران گیلان و مازندران به ارزش اقتصادی 2 هزار و 30 میلیارد ریال در سال 96 خریداری شد و از این میزان 24 هزار تن چای خشک تولید شد. نیاز مصرف کشور به چای 120هزارتن بر آورد شده است که مازاد بر تولید داخلی باید چای وارد شود. برداشت برگ سبز چای از باغ های شمال کشور در سه چین بهاره، تابستانه و پاییزه صورت می گیرد که چین بهاره از اوایل اردیبهشت ماه، تابستانه از نیمه دوم خردادماه و چین پاییزه در شهریور و مهرماه انجام می شود.
به اشتراک بگذارید:

نگاه شما:

security code