| جمعه، 07 اردیبهشت 1403
نگاه ایران: معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان از آغاز برداشت محصول نیشکر از ۵۰ هکتار زمین زراعی زیر کشت این محصول خبرداد. حبیب جهانساز ایرنا افزود: در حال حاضر در شهرستانهای لنگرود، صومعه سرا و املش محصول نیشکر کشت می شود. وی افزود: پیش بینی می شود در سال جاری از عمل آوری نیشکر برداشتی ۶۰ تن شکر سیاه به ارزش یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان برداشت شود. وی گفت: کشت قلمه های نیشکر در استان گیلان در ماههای فروردین و اردیبهشت آغاز و در پایان پاییز و اوایل زمستان برداشت می شود. نِیشِکَر گیاهی بلند از جنس تباشیر (Saccharum. L)، از تیره غلات و بومی مناطق معتدل گرم تا مناطق حاره است. بر اساس طبقه بندی های مختلف، از ۶ تا ۳۷ گونه دارد. نیشکر دارای ساقه ضخیم و بند بند است و قسمت داخلی ساقه آن لیفی و حاوی مقادیر زیادی عصاره شکر می باشد. بلندی ساقهٔ آن بین ۲ تا ۶ متر می باشد. معمولاً برای کاشت نیشکر از گونه های اصلاح شده آن استفاده می شود. این گیاه در حدود ۲۰۰ کشور کشت می شود. در سال ۲۰۰۵ برزیل با اختلاف زیادی بزرگ ترین تولیدکنندهٔ نیشکر بوده است. کشت نیشکر در خوزستان ۷۰۰ تا ۸۰۰ سال قبل از میلاد رواج داشته و کلمه خوزستان به معنی شکرستان می باشد. نیشکر برای رشد و نمو خود نیاز به رطوبت فراوان دارد یک بوته کامل نیشکر روزانه حدود ۴ لیتر آب تبخیر می کند. جذب عناصر غذایی تابع میزان رطوبت خاک است نیشکر در ۶ ماه اول رشد و نمو به حرارت و رطوبت مناسب نیاز دارد. البته رطوبت بیش از اندازه مضر است.
به اشتراک بگذارید:

نگاه شما:

security code