| جمعه، 31 فروردین 1403
در همایش ظرفیت سازی در مدیریت پایگاه‌های میراث فرهنگی عنوان شد:
       کد خبر: 15416

نگاه ایران: استرکیش لاوروش ظهر امروز در همایش «ظرفیت سازی در مدیریت پایگاه های میراث فرهنگی» که در ماسوله برگزار شد، با تجلیل از مسئولین میراث فرهنگی کشور و استان گیلان به جهت آماده سازی ثبت جهانی ماسوله اظهار داشت: حفظ میراث فرهنگی و تاریخی از سیاست های اصلی سازمان یونسکو است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان؛ وی با بیان اینکه از دیدگاه یونسکو حفظ میراث تاریخی و فرهنگی فقط برای زیبایی نیست، افزود: یونسکو برای حفظ فرهنگ و صلح بین ملل مختلف جهان تلاش می کند.

مدیر دفتر منطقه ای یونسکو در ایران با اشاره به اینکه  فرهنگ بیانگر شناسنامه جوامع است، عنوان کرد: فرهنگ و حفظ آن به همزیستی مسالمت آمیز منجر می شود.

لاوروش با اشاره به اینکه پس از تخریب میراث فرهنگی در سوریه ،یونسکو نهضت حفاظت از میراث فرهنگی را به راه انداخت ، گفت: ایران دارای تاریخی غرور آفرین و فرهنگی غنی در همه ادوار بوده است.

وی حفاظت از میراث فرهنگی را وظیفه ای مهم برشمرد و ادامه داد: جمهوری اسلامی به لحاظ پاسداشت از ابنیه تاریخی ، توجه به جاودانگی آثار کهن و تلاش برای زنده نگاه داشتن آیین ها سمبل احترام به تاریخ است.

مدیر دفتر منطقه ای یونسکو در ایران هدف از تشکیل این کارگاه را توانمند سازی برای حفظ میراث تاریخی و فرهنگی خواند و اذعان نمود: با وجود این که حفظ میراث فرهنگی رو به ترویج و گسترش است اما این اماکن دچار تهدیدات بسیاریست؛ لذا باید برای حفظ و نگهداری میراث بشری با رعایت استانداردها به معیار جهانی دست یابیم.

لاوروش با بیان اینکه در این کارگاه اطلاعات بیشتری در مورد حفظ میراث فرهنگی ارائه می شود، گفت: مشارکت اهالی بومی مناطق تاریخی برای موفقیت میراث فرهنگی در حفظ بناها پر اهمیت تلقی می گردد.

وی تصریح کرد: این کارگاه باید بتواند بهره عملی حافظان میراث فرهنگی را ارتقاء دهد و امیدواریم بتوانیم پاسخگوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران در حراست از بناهای تاریخی باشیم.

اولین تمبر و پاکت نامه جهان در ماسوله رونمایی شد

همچنین در این برنامه با حضور رییس دفتر منطقه ای یونسکو اولین تمبر جهان گردآوری شده مهران اشراقی، در شهرک تاریخی ماسوله رونمایی شد.

مهران اشراقی ، با اشاره به رونمایی از اولین تمبر و پاکت نامه جهان در این شهرک تاریخی، اظهار کرد: این تمبر در موزه میراث فرهنگی حضرت عون ابن علی(ع) ماسوله رونمایی شده است.

مدیر و گردآورنده موزه تمبر و میراث فرهنگی ماسوله با بیان اینکه این موزه با همکاری پایگاه میراث فرهنگی ماسوله و هیئت امنا امامزاده عون ابن علی(ع) گشایش یافته است، افزود: در این موزه دومین نمایشگاه گردآوری های تاریخی بنده به معرض نمایش عموم در خواهد آمد.

وی با تصریح براینکه اولین نمایشگاه آثار تاریخی بنده،نمایشگاه دست خط و پاکت نامه های تاریخی تجار گیلانی بود، گفت: دست خط ها و پاکت نامه ها متعلق به دوران قاجاریه بودند.

اشراقی با تاکیدبر اینکه این نمایشگاه، دومین نمایشگاه تمبر می باشد، یادآورشد: اولین تمبر جهان متعلق به سال ۱۸۴۰ میلادی، تمبر های نهضت جنگل گیلان و تمبر های پس از پیروزی انقلاب اسلامی در این نمایشگاه موجود می باشد.

مهران اشراقی موضوعات تمبر های مذکور را گردشگری،صنایع دستی،روزهای جهانی و شخصیت های مهم ایران بیان کردو ادامه داد: قدیمی ترین تمبر دنیا«یک پنیه سیاه» نام دارد.

مدیر و گردآورنده موزه تمبر و میراث فرهنگی ماسوله با اشاره به رونمایی از اولین تمبر جهان توسط خانم لاورش،رییس کمیسیون منطقه ای یونسکو در ماسوله، گفت: پاکت نامه متعلق به ۲۳ آگوست ۱۸۴۰ میلادی که ۱۰۳ روز پس از ابداع اولین تمبر جهان ساخته شده اند نیز در این موزه قرارداده شده است.

اشراقی از وجود ۵۰۰ قطعه تمبر در موزه تمبر ماسوله خبرداد و متذکرشد: در این نمایشگاه و موزه بیش از ۱۱۰ جلد از کتب خطی و چاپ سنگی مربوط به دوران قاجاریه که همگی مذهبی می باشند قرارداده شده است.

وی با تصریح براینکه افتتاح موزه و نمایشگاه در ماسوله برای گردشگران ایرانی و خارجی افتخار زیادی دارد، اضافه کرد: موزه و اشیا موجود در آن دارای وجهه فرهنگی و تاریخی بسیاری است.

به اشتراک بگذارید:

نگاه شما:

security code