| چهارشنبه، 05 اردیبهشت 1403
نگاه ایران: به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری رشت؛معاونت برنامه ریزی و عمرانی فرمانداری شهرستان رشت، رئیس سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری، کارشناسان مدیریت پسماند استان، برخی از اعضای تشکلهای زیست محیطی و دست اندرکاران رسانه های گروهی از نیروگاه زباله سوز تهران بازدید کردند و در جریان چگونگی فعالیت این نیروگاه زباله سوز و تبدیل زباله به انرژی قرار گرفتند. مهندس مونا ابروفراخ معاونت برنامه ریزی و امور عمرانی فرمانداری شهرستان رشت پس از بازدید نیروگاه یاد شده گفت: به نظر می رسد با فرآیندی که در این نیروگاه از تبدیل زباله به انرژی الکتریکی مشاهده کردیم نه تنها احداث چنین نیروگاه هایی برای همه ی استانهای کشور مفید و ضروری به نظر می رسد بلکه ساخت آن برای استانی مانند گیلان که از بافت شکننده ی زیست محیطی برخوردار است و شهرستان رشت که نیاز به کمپکت و متراکم کردن زباله و تبدیل زباله های انبوه به انرژی برای حفاظت از طبیعت زیبای آن دارد؛ بسیار ضروری و مهم است.

وی گفت: مسوولان فرمانداری رشت قطعا" از هیچ تلاشی برای تامین هزینه ها و فراهم کردن زیرساختها و تامین نیازهای مدیریت شهری در اجرای این پروژه ی مهم برای شهر رشت دریغ نخواهند کرد.

علیرضا حاجی پور هم گفت: ما با جدیت تمام پیگیر ساخت نیروگاه زباله سوز در رشت هستیم.

رئیس سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری رشت تاکید کرد: مهمترین راه خروج از بحران زباله ی رشت ایجاد نیروگاه های زباله سوز است که می تواند زباله ها را به انرژی الکتریکی تبدیل کند و خروجی اندکی هم داشته باشد.

وی گفت: شرکت  ecowaste که نیروگاه زباله سوز تهران را به بهره برداری رسانده همان شرکتی است که با شهرداری رشت قرارداد ساخت نیروگاه زباله سوز را منعقد نموده است.

حاجی پور گفت: کار ساخت نیروگاه زباله سوز بایستی پیشتر از اینها در رشت انجام می شد اما متاسفانه تاکنون به دلایل مختلف؛ به تاخیر افتاده است که هم اکنون با حمایت استاندار گیلان، فرمانداری رشت، جدیت شهردار رشت و پیگیری سازمان تلاش می کنیم اقدامات اولیه را هر چه سریعتر دنبال کنیم.

وی ظرفیت این نیروگاه را ۶۰۰تن زباله در روز عنوان کرد و گفت: به امید خدا با اجرای این پروژه یکی از معضلات اساسی شهرمان یعنی مساله ی دفعزباله ها حل خواهد شد.

رئیس سازمان مدیریت پسماندهای رشت در پایان خاطر نشان کرد: همراستا با پیگیری ساخت زباله سوز کار فرهنگسازی برای کاهش میزان زباله و تفکیک زباله از مبدا نیز با قوت انجام می شود.

در جریان این بازدید یکی از کارشناسان نیروگاه زباله سوز تهران به تشریح روند ورود زباله به سیستم و مراحل تبدیل و تولید آن به انرژی الکتریکی پرداخت و گفت: ظرفیت نیروگاه زباله سوز تهران ۲۰۰تن در روز است که با ورود این حجم زباله به نیروگاه؛ در هر ساعت ۳مگاوات برق تولد می شود و در شبانه روز ۷۲مگاوات برق در این نیروگاه تولید می گردد که به شبکه ی سراسری برق وارد می شود.

وی خاطر نشان کرد: خروجیهای این سیستم حدود پنج درصد خاکستر زباله است که از آن برای ساخت بلوک استفاده می شود و همچنین گازهای بی خطر شده که از دودکش نیروگاه به بیرون هدایت می شود و بخار که با ورود به توربینها سبب تولید انرژی الکتریکی می شوند.

مهندس امامی کارشناس و نماینده ی فنی شرکت مجری طرح هم با بیان توضیحاتی در باره ی ویژگیهای نیروگاهی که قرار است در رشت ایجاد شود؛ ظرفیت این نیروگاه را ۶۰۰تن زباله در روز عنوان کرد و گفت: این سیستم سبب حفاظت از محیط زیست گیلان می شود.

وی با اشاره به اینکه پروژه ی زباله سوز رشت به شکل قرارداد BOTبه وسیله ی شرکت چینی ساخته می شود گفت: کارآیی این سیستم را بر اساس استانداردها تضمین می کنیم.

امامی گفت: مدت اجرای پروژه هم ۲۷ماه از زمان پیش پرداخت به شرکت خواهد بود و تلاش می کنیم بهترین عملکرد را در اجرای این پروژه در رشت داشته باشیم.

وی همچنین به پیشرفت چیزی حدود ۸۰درصدی پروژه ی نیروگاه زباله سوز نوشهر اشاره کرد و از پیگیریهای فرماندار این شهرستان قدردانی نمود و گفت: امیدوارم مدیریت شهری رشت هم با توانمندی و علاقه یی که از آنها در اجرای این کار می بینم؛ با جدیت عمل کنند.

پیمان بازدیدی مدیرعامل موسسه ی زیست محیطی "سرزمین ایده آل ما" نیز  گفت: بدون شک ایجاد نیروگاه زباله سوز و تبدیل زباله به انرژی الکتریکی یکی از بهترین راه های بهره گیری از زباله که در جهان به طلای کثیف از آن یاد می شود؛ خواهد بود.

وی تاکید کرد: در جایی که زباله تهدید جدی برای محیط زیست ما محسوب می شود با بهره گیری از این تکنولوژی مدرن نه تنها مساله ی امحای زباله حل شده بلکه خروجی آن تولید انرژی الکتریکی است که می تواند؛ راه حل اصولی کنترل زباله های یک شهر باشد.

بازدیدی گفت: بدون شک ساخت نیروگاه زباله سوز برای رشت می تواند به پایداری محیط زیست این شهر کمک کند.

وی از مسوولان و مدیران شهری خواست تا اجرای این پروژه را برای پایداری و حفاظت از محیط زیست شکننده ی گیلان و رشت جدی بگیرند.

گفتنی است در جریان این سفر هیات بازدیدکننده ی شهرستان رشت از همه ی بخشهای این نیروگاه دیدن نموده و در هر بخش با کارشناسان مرتبط صحبت کردند و خبرنگاران حاضر هم به تهیه ی عکس و گزارش پرداختند .   

به اشتراک بگذارید:

نگاه شما:

security code