| پنجشنبه، 06 اردیبهشت 1403
نگاه ایران/ مریم صابری: اولین سمپوزیوم بین الملی دستاوردهای جنبش «اسلو فود» صبح امروز دوشنبه دوم مرداد در سالن همایش بانک صادرات رشت برگزار شد. (گزارش تصویری را اینجا مشاهده کنید) اسلوفود در مقابل فست فود (Fast Food) است و به معنای تهیه و پخت آرام غذاهاست. جنبش اسلوفود به منظور حمایت از حق لذت برن از غذاها ایجاد شده است. علی حسین زاده مدیر مرکز مشاوره کارآفرینی گیل پژوهان مدیرمسئول این سمپوزیوم در ابتدای این همایش از حامیان این برنامه ازجمله مجتمع فنی تهران، هایپر گیلان مال، مدرسه شایستگان برای همراهی در این برنامه  تشکر کرد. گیلان توانایی تولید غذا برای ۷۰ میلیون جمعیت را دارد محمد کازرونی رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی گیلان به عنوان سخنران اول بابیان اینکه جنبش اسلوفود در ۱۶۰ کشور دنیا در حال انجام است گفت:امیدوارم قدم های اولیه را در استان گیلان شروع کنیم. او بابیان اینکه استان گیلان کمتر از یک درصد مساحت کشور است گفت: اما به لحاظ تراکم جمعیت دومین استان کشور است. رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی گیلان ادعا کرد: گیلان توانایی تولید غذا برای ۷۰ میلیون جمعیت را دارد. کازرونی با اشاره به ظرفیت های گیلان گفت: در تولید برنج٬ چای٬ زیتون و ماهی و رتبه های اول قرار دارد . رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی گیلان ادامه داد: انواع غذاهای گرمسیری و سردسیری در استان تولید می شود. و از طرف دیگر رستوران سنتی و فست فود زیادی نیز در استان  داریم. او در پایان ابراز امیدواری کرد: امیدواریم به سمتی برویم که از غذاهای سنتی و بومی خودمان پاسداری کنیم. صنعت، نجات دهنده گیلان محمدصادق حسنی نماینده مردم رشت در مجلس نیز در این همایش بابیان اینکه فرهنگ غذایی گیلانیان خاص است گفت: با توجه به متخصصان و فرهنگ غذایی گیلان بهترین جایی است که می شود در مورد بحث اسلوفود کارکرد. او بهترین زمینه رشد استان گیلان را غذا عنوان کرد و گفت:شهرمان به عنوان شهر خلاق خوراک شناخته شد اما کار زیادی درباره آن انجام نشده است. حسنی با اشاره به ظرفیت صنعت توریسم و غذا در گیلان گفت: صنعت توریسم می تواند نجات دهنده  و می تواند در ایجاد اشتغال تأثیرگذار باشد. نماینده رشت با ابراز خوشحالی از آغاز این اتفاق در رشت گفت: امیدوارم هرچه بیشتر از این فکر در گیلان استفاده شود. پذیرش فرهنگ غذایی با خلاقیت مدیرکل سازمان فنی و حرفه ای استان گیلان رحیم عطایی پور نیز در این برنامه بابیان  اینکه غذا جایگاه مناسبی در گیلان دارد بر فرصت اشتغال آفرینی آن تأکید کرد. مورد او بابیان نگرانی خود در مورد از بین رفتن فرهنگ غنی غذایی گیلان گفت:بسیاری از فرزندان ما نیز ذائقه غذایی شان تغییر کرده است. عطایی پور بابیان اینکه آمار بیماری دستگاه گوارش بالا در استان گیلان بالا است گفت: به همین دلیل جایگاه جنبش اسلوفود نسبت به استان های دیگر می تواند اولویت دار باشد و به این طریق سبد غذایی ما می تواند برگردد . او از اعلام آمادگی سازمان خود برای ایفای نقش در این موضوع خبر داد و گفت: می توانیم فرهنگ طبخ غذا خودمان را بر اساس این سمپوزیوم انطباق دهیم و سبد غذایی موجود  را تغییر دهیم. عطایی پور ادامه داد: نسل جدید دنبال نوآوری است به خلاقیت برای پذیرش غذاهای سنتی توسط جوانان نیاز است . در ادامه سهیل دیباج نماینده کالج رلیانس در خاورمیانه و مهدی پرورش مدیر مجتمع فنی تهران نمایندگی گیلان نیز از اعلام آمادگی موسسات خود برای همکاری با این جنبش در گیلان خبر دادند. همچنین در بخشی از برنامه پیام محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور نیز برای برنامه قرائت شد. گزارش منتخبان اول و دوم استارتاپ خوراک گیلان نیز بخش دیگر این سمپوزیوم بین المللی بود. فیلیپو فونته فرانسیسکو و پروفسور آندره پیرونی دو مهمان ایتالیایی از دانشگاه تورین ایتالیا نیز در این سمپوزیوم در مورد جنبش اسلوفود، غذای سالم، فرهنگ و تنوع غذایی و همراهی با محیط زیست نظرات خودشان را بیان کردند. در پایان نیز با حضور این دو استاد جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد.
به اشتراک بگذارید:

نگاه شما:

security code